در مراسم تشییع پیکر فرشته طائرپور مطرح شد:

طائرپور مادرانه از حقوق اهالی سینما دفاع می‌کرد

طائرپور مادرانه از حقوق اهالی سینما دفاع می‌کرد
گرفتاری ما از فردا و بعد از نبود خانم طائرپور شروع می‌شود. کسی که با تدبیر سعی می‌کرد پل معلق میان جامعه و دولت را نگه دارد و با نبود او ما با مشکل روبرو می‌شویم.

به گزارش پایگاه خبری هنر مانا ،مراسم تشییع و خاکسپاری فرشته طائرپور تهیه‌کننده، سینما صبح امروز چهارشنبه ۲۷ مرداد و همزمان با تاسوعای حسینی با حضور جمعی از اهالی سینما در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم احسان کرمی گفت: قطعا همه شما که در اینجا ایستاده‌اید پر از خاطره هستید از خانم طائرپور مانند من که خاطرات شیرینی از او دارم اما من اینجا نمی‌خواهم درباره خاطرات صحبت کنم. گرفتاری ما از فردا و بعد از نبود خانم طائرپور شروع می‌شود. کسی که با تدبیر سعی می‌کرد پل معلق میان جامعه و دولت را نگه دارد و با نبود او ما با مشکل روبه‌رو می‌شویم.خانم طائرپور مستقیم مرا از پشت میکروفن رادیو به سینما آورد، اما چیزی که مهم است این است که خانم طائرپور به ما مردانگی می‌آموخت.

علی شاکری پسر زنده‌یاد فرشته طائرپور نیز گفت: پسر فرشته طائرپور بودن می‌شود یک زندگی پر از تجربه‌های عاشقانه که مهربانی و صبوری و انسانیت در آن موج می‌زند. مادر من همیشه تلاش کرد به همه اطرافیانش یاد بدهد که چگونه مثل یک مادر می‌توان عاشقانه زندگی کرد. او همیشه تلاش کرد به ما رسم مردانگی بیاموزد. می‌دانم که در اینجا فرزندان و برادران و همراهان زیادی دارد که برخی از آنها را من می‌شناسم و برخی را می‌دانم که به مرور زمان رفته رفته سعادت آشنایی با آنها را پیدا می‌کنم.

غزل شاکری دختر زنده‌یاد طائرپور نیز گفت: دختر تو بودن افتخار بزرگی است اما خیلی کم است که فقط بخواهم از زبان یکی از فرزندان تو حرف بزنم. جز علی، عسل و من تعداد بیشماری از مردمان دورانت را می‌شناسم که برایشان مادری کردی و فرشته نگهبانشان بودی. امروز آمدیم تا در این روزهای سیاه درد و بیماری جسم خسته‌ات را به خاک بسپاریم و روح بزرگت را به آسمان بسپاریم تا بلندتر و رهاتر پرواز کنی.

منوچهر محمدی نیز گفت: وقتی آدم یک خواهر داشته باشد و از دست بدهد خیلی سخت است.خانم طائرپور در این سالیان برای ما هم مادر بودند هم خواهر. من به واقع به دلیل بعضی کارهای صنفی ایشان را بیشتر می‌دیدم و همیشه دفترش و خودش درگیر مسائل و مشکلات اهل سینما بود و واقعا با نگاه مادرانه سعی می‌کرد مسائل را حل کند. من در جلسات مهمی که برای کارهای صنفی در سطح آقایان مسئولین بود، شجاع‌ترین فردی که در آنجا بی محابا و بی ترس از هر چیزی حرف می‌زد و از حقوق همه اهل سینما بدون کم و کاست دفاع می‌کرد خانم طائرپور بود که گاهی ما به او می‌گفتیم قدری آرام‌تر.

وی در ادامه گفت: واقعا نمی‌دانم چه بگویم ولی ناچارم رازی که بین من و خانم طائرپور و آقای شاهسواری مربوط به همین ماجرای درگیری و بیماری ایشان بود بگویم. من خواب کم می‌بینیم ولی در دومین هفته‌ای که ایشان در بیمارستان بودند خوابی دیدم و صبح که بیدار شدم، برای ایشان نوشتم و فرستادم. خواب دیدم یه جمعی از دوستان رفته بودیم به یک بیمارستان خیلی عجیب و غریب و خاصی عیادت خانم طائرپور، اتاقش پر از گل و هدیه بود و سر حال نشسته بود. ما نگرانش بودیم اما به ما گفت بچه‌ها اصلا نگران نباشید جای من خیلی خوب است. بلند شوید برویم کنار پنجره ببینید من کجا هستم. ما را کنار پنجره‌ای برد. دیدیم ساختمان بیمارستان روی یک دریایی بود و یک اسکله خیلی زیبایی در مقابلش بود. گفت صبر کنید من لباس بپوشم با هم برویم. ما را با خودش لب دریا برد.

محمدی ادامه داد: وقتی خواب را برایش نوشتم، عصر همان روز با من تماس گرفت، خیلی خوشحال شده بود، ولی واقعیت این است که وقتی دیروز این خبر را شنیدم، احساس کردم جایش همان جاست. آدمی که مادر زاده شده و در حق همه مادری کرده، یقینا بهشت زیر پای اوست. خانم طائرپور بهشت زیر پای شماست.

محسن امیریوسفی نیز گفت : آخرین صحبتی که با خانم طائرپور داشتم، به من گفت این‌قدر به جلسات نرو، مراقب باش. گفتم من مراقبم، شما بیشتر مراقب باشید. گفت این مالیات مرا می‌کشد.

وی افزود: آخرین نوشته خانم طائرپور متنی بود که خطاب به آقای رئیسی در وزارت بهداشت نوشتند که هر سینماگری که بمیرد، مسئولش آقای رئیسی در وزارت بهداشت است. امیدوارم حالا که خانم طائرپور در میان ما نیست، واکسیناسیون اهالی سینما زودتر شروع شود، چیزی که می‌دانم آرزوی خانم طائرپور بود. در این روزها نیاز بیشتری داشتیم به خانم طائرپور که همیشه شجاعانه از موضع و درایت صنفی از حقوق سینماگران و همه اهالی سینما دفاع کند.

سید محمد بهشتی نیز با حضور در پشت تریبون گفت: من فکر می‌کنم از معدود کسانی باشم که نمی‌دانم بگویم ارتباطم با خانم طائرپور از چه بابت بود. دوست من بودند، خواهر من بودند، خواهر همسر من بودند، خیلی نسبت‌ها بین بنده و ایشان بود. حقیقتا درباره خانم طائرپور خیلی راحت می‌توان صحبت کرد، زیرا او در رابطه‌اش با افراد یک کیفیتی از حضور را پدید می‌آورد و هیچ کس بی خاطره نیست از مرحوم فرشته طائرپور. یکی از ویژگی‌های او این بود که خوب و رسا صحبت می‌کرد و حق مطلب را ادا می‌کرد.

وی ادامه داد: او ویژگی‌های زیادی داشت، فتوت و مردانگی در وجود خانم طائرپور چیزی است که امروز باید با ذره‌بین دنبالش بگردیم. خیرخواهی و اینکه همه برایش علی‌السویه بودند. کسانی بودند که من می‌دانستم در سینما چشم ندارند او را ببینند، او هم گاهی اوقات دلش از آنها می‌گرفت اما در عمل و در کارهایش این موارد را ملاک قرار نمی‌داد تا آنها را کنار بگذارد و مثل باران بر سر همه می‌بارید، فارغ از کفر و ایمانشان.

بهشتی اظهار کرد: بنا به همین ویژگی که ایشان خیلی خوب صحبت می‌کرد، باید گفت او مثل یک شاعر بود. شاعران کسانی هستند که از واژه‌های دستمالی شده و زیر پا افتاده رفع حجاب می‌کنند از جمله این واژه‌ها واژه فرشته است. خانم فرشته طائرپور از واژه فرشته کشف حجاب کرد. عالم سینما مثل یک نمایش‌نامه بزرگ است که در آن سیاهی لشکر و نقش‌های مختلف هست، نقش فرشته را در تمام عمرش خانم طائرپور ایفا کرد و به همین دلیل اگر بخواهیم مثل خانم طائرپور سخن بگوییم، موجزترین و رساترین حرفی که می‌توان درباره خانم طائرپور می‌توانیم بگوییم این است که او فرشته سینمای ایران بود.

وحید جلیلوند نیز گفت: تمام دیروز فکر می‌کردم که من باید از تو و برای تو و در مقابل تو چه بگویم که تا به حال نگفته باشی. تمام دیشب گفت‌وگوهایم با او را مرور کردم، از این صفحات گفت‌وگو همه شما که اینجا نشسته‌اید دارید. او یک ویژگی پیامبرانه داشت و همه فکر می‌کردند که نزدیک‌ترین فرد به او هستند. بین همه گفت‌وگوها و فایل‌های صوتی به یک صدایی برخوردم که متعلق به نوزدهم ماه رمضان امسال بود و برای تعدادی از عزیزانش فرستاده بود. احتمالا خیلی از شما آن را شنیده‌اید و من امروز صبح متوجه شدم که پرویزخان پرستویی هم دم معرفتش گرم، بخشی از صدا را در صفحه‌اش منتشر کرده است. با خودم فکر کردم چرا من حرف بزنم، چقدر خوب که او دوباره خودش حرف بزند.

در ادامه صدای فرشته طائرپور که نوزدهم ماه رمضان برای دوستانش فرستاده بود پخش شد:

«یا حفیظ و یا امین. خدایا تو شاهد بودی که دیشب، شب نوزدهم ماه مبارک رمضان به یاد همه عزیزان و دوستان به درگاه تو دعا کردم. خدایا با مردمت آشتی کن. خدایا سایه سیاه این بیماری و نگرانی و ناامیدی را از دل مومنانت برچین و به حرمت دل مومنانت خودت این بلا را دور کن، دلها را شاد کن و کاری کن که این دو روزه عمر را به شکر شادی‌ها بگذرانیم. خدایا بیماران زیادی دیشب روی تخت‌های بیمارستان تو را صدا کردند،‌ جوابشان را بده. خدایا مشیت تو، شفقت تو، همه چیز تو مسلط بر همه این امور است ولی با ما با رحمت رفتار کن، به ضعف ما نگاه کن. خدایا دوستان من را شاد بدار، دوستان مرا به آمرزش پدران و مادرانشان، به سلامت پدران و مادرانشان، به سلامت و شادی فرزندان و عزیزانشان، خواهرانشان و برادرانشان، همکارانشان، همسایگانشان و همه آشنایانشان. خدایا دل‌ها را شاد کن، خدایا از تو شادی‌هایی می‌خواهیم که در آنها شکرگزار باشیم و تو را فراموش نکنیم. در این دوره آنقدر به خاطر خودمان و دیگران رنج بریدم و تو را به رنج صدا کردیم، عوض کن این بازی را. خدایا به حرمت روح بزرگی که به حضرت علی دادی، به حق آن پیشانی خونینی که قصه‌اش تا سال‌های سال اشک ما را درآورده، خدایا رحم کن بر این ملت،‌رحم کن بر این مردم، رحم کن بر مردم همه جهان؛ از هر دینی، از هر رنگی، از هر قوم و قبیله‌ای. خدایا همه تو را صدا می‌کنند به زبان خودشان، خدایا بشنو، بخواه، بپذیر و مشیتت بر این قرار بگیرد که دعاهای همه ما را در حق هم مستجاب کنی. خدایا پناه می‌بریم به تو، الغوث، الغوث، الغوث، خلصنا من النار یا رب. خدایا خیلی دوستت داریم، دوستمان داشته باش.»

جلیلوند پس از پخش صدای زنده‌یاد طائرپور گفت: به یاد دارم پس از شنیدن این صدا، پاسخی که به ایشان دادم این بود که مادر بی کمترین مبالغه، بی کمترین تملق، بی کمترین ریاکاری مفتخرم و سربلندم از مؤانست و همنشینی با تو. و خدا را شکر می‌کنم که در روزگاری زندگی می‌کنم که تو نفس می‌کشی.

وی در حالی که به دلیل گریه توان صحبت کردن نداشت، ادامه داد: تمام رنج امروز ما این است که تو دیگر نفس نمی‌کشی. مادر من برای اولین بار این جمله را خوب فهمیدم که سایه یک نفر از سرت کم نشود، یعنی چه. مادر ما این روزها به تو نیاز داشتیم. در این دوران وحشت و توحش، در این دوران ما به نگاه و صلابت و شکوه و جوانمردی مادرانه تو، به خطاب و عتاب تو نسبت به ظلم نیاز داشتیم. مادر در این دوران کمترین درد ما کروناست و ما به تو نیاز داشتیم. این رنج ماست و از این به بعد این حسرت هر روز و همیشه ما خواهد بود اما تو موفق شدی، تو زندگی را بردی. مادر تو بر بلندای بلندترین استیج کائنات ایستاده‌ای و ما حضار زبان‌بسته به تو نگاه می‌کنیم. تو بردی مادر، تو زندگی و بازار مکاره‌اش را بردی. تو یک عمر با شرافت زندگی کردی، یک عمر با جوانمردی زندگی کردی، یک عمر مثل کوه بودی پشت تک تک ما. سفرت به خیر، مبارکت باشد راه نو. دامن‌کشان ز دیده من می‌روی به ناز، اما به دوستی قسم از دل نمی‌روی. یا علی مدد.

نماز بر پیکر مرحومه فرشته طائرپور توسط حجت‌الاسلام سید محمود دعایی اقامه شد و سید جواد هاشمی نیز تلقین را برای این هنرمند را خواند.

 

منبع: خبرگزاری ایلنا

لینک کوتاه http://www.honaremana.ir/news/100369
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.