رئیس قوه قضاییه گفت: حضور مقامات قضایی در مساجد و ملاقات بی واسطه با مردم و شنیدن مشکلاتشان و پیگیری مسائل مطرح شده تبدیل به رویه شود و بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه داشته باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای امروز دوشنبه (۲۳ اسفند) در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با تبریک میلاد مسعود حضرت بقیهالله الاعظم یگانه دادگستر ابدی اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی برای زمینه سازی ظهور و تحقق منویات حضرت بَقیّةاللّه (اروحنا فداه) که همان اجرای قسط و عدل است پایهگذاری شده است و انشاءالله ما تا آخر در این مسیر مقدس بمانیم.
رئیس قوه قضائیه همچنین روز سربازان گمنام امام زمان (عج) را به تمامی غیورمردان حافظ و پاسدار امنیت و آرامش مردم تبریک
گفت و از خداوند متعال توفیقات بیشتر آنها را در خنثی کردن توطئههای دشمنان و اذناب آنها و مقابله با نفوذیها و کسانی که با سرویسهای جاسوسی بیگانه برای ضربه زدن به کشور همکاری میکنند، خواستار شد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با تبریک ولادت باسعادت حضرت علیاکبر (ع) و روز جوان، با اشاره به ضرورت پیشبرد «جهاد تبیین» برای آگاهی سازی نسل جوان از وقایع ادوار مختلف انقلاب جهت پیشگیری از تحریف دشمنان، تاکید کرد: مناصب مدیریتی کشور باید به دست جوانانی سپرده شود که دارای روحیه انقلابی و جهادی و سرشار از انگیزه وخلاقیت هستند.
«حضور در مساجد و دیدار بدون واسطه با متن مردم به اشکال مختلف» یکی از برنامههای ثابت حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای است؛ رئیس قوه قضائیه علاوه بر اینکه شخصاً به گنجاندن دیدارهای مردمی در برنامههای کاریاش مقیّد است در موضع گیریها و نطقهای متعددی نیز به مقامات و مسئولان دستگاه قضا در مرکز و استانها تکلیف کرده که نسبت به برگزاری ملاقاتهای مستمر مردمی اهتمام داشته باشند.
بر همین اساس رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به در پیش بودن دهه تکریم مساجد و حلول ماه مبارک رمضان، مساجد را از پایگاهها و سنگرهای اصلی توسعه و ترویج فرهنگ متعالی دینی و اسلامی در زمینههای مختلف از جهاد نظامی تا جنگ نرم دانست و به همه مسئولان قضائی دستور داد که از فرصت ماه مبارک رمضان برای حضور مستمر و مداوم در مساجد جهت انجام ملاقاتهای بدون واسطه با مردم و گرهگشایی از امورات و مسائل قضائی آنها در حیطه اختیارات قانونی، استفاده حداکثری کنند.
رئیس عدلیه تاکید کرد: حضور مقامات قضائی در مساجد و ملاقات بی واسطه با مردم و شنیدن مشکلاتشان و پیگیری مسائل مطرح شده تبدیل به رویه شود و بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه داشته باشد.
«توسعه و بسط فرهنگ صلح و سازش و اصلاح ذاتالبین» و همچنین «ترویج و آموزش موضوعات ناظر بر پیشگیری از وقوع جرم» دو مقوله مبتنی بر مسئولیتهای دستگاه قضائی است که بنا بر تاکید حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه باید در راستای پیشبرد آنها از سنگر و پایگاه مقدس مسجد در جهت تعالی جامعه بهره گرفت.
رئیس عدلیه همچنین از اقدامات «علیاصغر رفاهی» مدیرکل مرکز ارتباطات مردمی قوهقضائیه و همه مسئولان قضائی که به صورت متناوب و مستمر در این مرکز جهت دیدارهای بدون واسطه با مردم و رفع مشکلات قضائی آنها در حیطه اختیارات قانونی، حاضر میشوند، تقدیر به عمل آورد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تقدیر از عملکرد رئیس کل دادگستری استان هرمزگان و دادستان مرکز این استان و همچنین رئیس کل پیشین دادگستری این استان و مسسولان سازمان اموال تملیکی و گمرک کشور در جهت ساماندهی وضعیت انبارهای بنادر هرمزگان و انبارهای سازمان اموال تملیکی، گفت: در فاصله سفر من در اواسط اسفند جاری به استان هرمزگان تاکنون، اقدامات مطلوب و ثمربخشی در راستای ساماندهی انبارهای بنادر هرمزگان و انبارهای سازمان اموال تملیکی صورت گرفته است و فروش سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان صرفا در اسفند جاری با کل فروش در سال ۹۹ برابری میکند که از این حیث باید از همه دستاندرکاران امر تقدیر به عمل آورد.
رئیس دستگاه قضا البته بر کماکان باقیماندن برخی مسائل و مشکلات در امر ساماندهی وضعیت انبارهای بنادر، گمرک و انبارهای سازمان اموال تملیکی تصریح کرد و در همین زمینه به پیدا شدن ۱۵۰ کانتینر بیهویت در یکی از انبارهای استان هرمزگان هنگام فرایند انضباط بخشی اشاره کرد؛ کانتینرهایی که بنا به گفته رئیس عدلیه در بعضی از آنها مقداری وسایل و لوازم خانگی بود و مابقی را شن و ماسه تشکیل میداد!
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس ضمن توصیه به مسئولان دولتی از جمله «وزیر اقتصاد» و «متولیان گمرکات» و «اموال تملیکی» مبنی بر ساماندهی هرچه سریعتر و دقیقتر انبارهای بنادر و گمرکات و سازمان اموال تملیکی که از بسترهای فسادزا و تضییع بیتالمال هستند به تمامی رؤسای کل دادگستریها و دادستانها بویژه مقامات قضائی استانها و شهرهای بندری دستور داد که چنانچه مشکلات و بسترهای فسادزای بنادر و گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استمرار یافت به گونهای که همچون مورد اشاره شده، ۱۵۰ کانتینر بیهویت یافت شد، این قبیل موارد را در زمره «تقصیر» و نه «قصور» قلمداد کنند و مسئولین ذیربط را «مقصر» بدانند و برخوردهای قانونی مقتضی را به عمل آورند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز و بهار طبیعت ضمن نادرست و مغایر با عقل دانستن برخی تفریحات مخصوص هفته پایانی سال که منجر به تحمیل خسارات جانی و مادی به برخی از شهروندان میشود، با تاکید بر اینکه باید برای تحکیم امنیت مردم و جامعه در این ایام اقدامات و تلاشهای مضاعفی صورت گیرد، خطاب به دادستانها و مسئولان قضائی سراسر کشور دستورات مشخصی از جمله «کمک و مساعدت بیشتر به نیروی انتظامی و ضابطین جهت تقویت امنیت و آرامش مردم و جامعه» و «اجتناب از صدور مرخصی برای محکومان و زندانیانی که حضورشان در جامعه مضر و آسیب زا است» را صادر کرد.
رئیس دستگاه قضا از سویی دیگر به دادستانها و مسئولان قضائی سراسر کشور دستور داد که چنانچه حضور متهم یا محکومی در جامعه واجد ضرر و آسیب نیست در «تبدیل قرار آن متهم به گونهای که به بازداشت او منتهی نشود» و «صدور مرخصی برای آن محکوم» نهایت مساعدت و ارفاق را لحاظ کنند.
رئیس عدلیه همچنین با توجه به در پیش بودن تعطیلات به تمامی واحدها و مراکز قضائی دستور داد که در «استقرار و نحوه عمل بخشهای کشیک» نهایت دقت عمل را صورت دهند تا در پیشبرد کار و امورات مردم و ضابطین در ایام تعطیلات وقفهای ایجاد نشود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به بخشنامه اخیر «دیوان عدالت اداری» که اصلاح شد و «اکنون مانند گذشته ثبت دادخواست از راههای متفاوت امکانپذیر است و انحصار در این زمینه وجود ندارد»، به تمامی رؤسای سازمانها، مراکز و معاونتهای ستادی قوه قضائیه دستور داد که در صدور بخشنامه و دستورالعملهایی که با حقوق مردم مرتبط است، هماهنگیهای لازم را با حوزه ریاست قوه قضائیه به عمل آورند و در این زمینه جهت اقناع و اطلاع رسانی به هنگام و مناسب افکار عمومی هم اقدامات لازم صورت گیرد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به بخشنامه اصلاح شده دیوان عدالت اداری ناظر بر چگونگی ثبت دادخواست بدوی و ابطالی در دیوان از ناحیه مردم، گفت: ما در دستگاه قضائی موظفیم در ارائه اینگونه خدمات به مردم از تحمیل دردسر برای آنها اجتناب کنیم و این خدمات را حتیالامکان رایگان و یا با کمترین هزینه قانونی ارائه دهیم.
رئیس عدلیه در پایان بخش نخست نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با قدردانی ویژه از همه مسئولان و کارکنان دستگاه قضائی در بخشهای مختلف که در سال ۱۴۰۰ علیرغم وجود برخی تضییقات، مجدانه و مخلصانه در راستای خدمت به مردم گام برداشتند، بار دیگر به تمامی مسئولان قضائی تذکر داد که در برنامههای مختلفی که در جهت تکریم کارکنان و خانوادههای آنها و یا به مناسبتهای دیگر ترتیب میدهند از هرگونه خرج و هزینه اضافی به جد بپرهیزند.
ادامه دارد...